Laatste uitwedstrijd - uit tegen BAS M1

Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, togen we zaterdagochtend naar Flevoland. Onze laatste wedstrijd van deze seizoensperiode in Biddinghuizen. Met twee auto's, zes speelsters vanuit Apeldoorn en ook nog een auto met een speelster uit het Gooi. Mooi op tijd waren we op de wedstrijdlocatie waar enige paniek uitbrak bij de Biddinghuizers toen bleek dat de zaal dubbel was geboekt, oftwel: we moesten verhuizen naar een gymzaaltje...

Die was al snel bereikt en de warming-up kon beginnen. Ook de tegenstanders arriveerden en de aardige Biddinghuizers brachten koffie en thee! Alleen op mid hadden we drie speelsers (Madelon, Sascha en Sophie) en zij zouden volgens het vaste schema hun sets maken; op spelverdeling was onze nieuwste aanwinst Lisette er voor de tweede keer bij en zij kon met Daniëlle de hele wedstrijd aan de bak, net als Desi en Jasmijn op pl.

De afgelopen weken hadden we onnodig punten laten liggen en de meiden waren vastbesloten om er vandaag helemaal voor te gaan. De eerste set verliep mooi gelijk; het spel golfde heen-en-weer; het werd een spannend slot. Met wat time-outs probeerden beide coaches het spel te beïnvloeden, en na een paar goede servicereeksen én prachtige aanvallen, viel het kwartje onze kant op 24-26.

Sophie kwam er in voor Madelon en de meiden hielden de druk erop. Boem; 18-25, tweede set ook binnen.

In de derde en vierde set bleef de concentratie ok; punten werden binnengehaald; weer een aantal aces (!!), goede servicereeksen en nog mooier: prachtig uitgevoerde aanvallen van Desi en Jasmijn, variaties via de mids én een paar slimme prikballen door de spelverdelers. Kortom: het hele team had een goed aandeel in deze eerst 4-0-overwinning! En zo willen we het graag.

Op pakjesavond (ja, echt) ontvangen we VVH M2 in Omnisport; we willen eigenlijk ons puntenaantal nog wat vergroten....