Alweer vijf sets

Met negen dames en drie supporters beginnen we aan de wedstrijd tegen SDS DS4. In de eerste set hebben we moeite om op gang te komen, we lopen elkaar in de weg, de pass komt net niet lekker bij de spelverdelers en aan de andere kant van het net staat een geroutineerde ploeg die probeert ons gek te maken met tactische ballen. De set verloopt heel wisselvallig, we staan achter, halen in en komen voor, laten de voorsprong wegglippen en verliezen uiteindelijk met 16-25.

Na een 'goed gesprek' voor het begin van de tweede set zijn we er helemaal klaar mee en klaar voor: we zullen eens laten zien wat we kunnen. Dat zijn we ook verplicht aan de nu toegestroomde supporters. Hoog boven ons klink regelmatig ' hup mam' en er is in de tweede set ook regelmatig reden voor applaus. We laten zien wat we kunnen, de pass komt beter, er zit variatie in de set-ups en er wordt lekker aangevallen of tactisch geplaatst. De winst is met 25-20 voor ons.

De derde set is een beetje van hetzelfde, we komen nu echt goed op stoom en we laten regelmatig de tegenstander de hoeken van hun veld zien. Het wordt nog even spannend als alle wedstrijden worden stilgelegd om de scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Na een verdiend applaus voor de mensen op de bok hebben wij moeite om het spel weer op te pakken. Het liep net zo lekker en we zijn er even helemaal uit. Na wat 'strenge'  woorden vanaf de kant pakken we de bal weer op en maken we de set af. Setstand 25-20.

Over de vierde set kunnen we heel kort zijn: dat leek echt helemaal nergens op. We hadden vanaf het begin stevig de wind tegen, de bal viel steeds net verkeerd (bij ons op de grond) of ging net uit (aan de kant van de tegenstander). We kregen er geen grip op en konden ons er niet overheen zetten. Mentaal verloren dus met ?? Sorry, setstand vergeten op te schrijven.....

Met 2-2 begonnen aan de vijfde set en daar liep alles als vanouds. Wat een mooi spelletje is het toch. We hebben ' de kop leeggemaakt' , de focus gepakt en de tegenstander duidelijk gemaakt dat wij toch echt recht hebben op de winst. Bij 8-0 zijn we van veld gewisseld en daarna hebben we de tegenstander nog drie punten gegund. Eindstand daarmee 3-2 voor ons en weer drie punten erbij.

Als u ons eens live wilt zien: er waren nog wat plekken vrij op de tribune dus u bent van harte welkom. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 18 oktober om 16.00u.