Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Wedstrijdverslag halve finale Open Club Meisjes C

Na een geslaagde mooie toernooidag begin januari in Nijmegen mocht meisjes C dit keer in de halve finaleronde op zaterdag 9 februari naar Enschede om te pogen de finale te bereiken.


Een loting waar we niet heel gelukkig mee waren. Want al sinds jaar en dag wordt op de Veluwe en in Twente bij de jeugd het sterkste clubvolleybal gespeeld bij de jeugd. En dus wachtte onze meiden een superzware uitdaging toen ook nog eens bleek dat we bij 2 finalisten van vorig jaar waren ingedeeld. Gelukkig hadden we dit x geen last van blessures en ziekte en was dit x wel iedereen fit. Daardoor dit x geen rol voor Charlotte, die vorige ronde als invalster de toen geblesseerde Lynn vervangen had, maar wél de hele dag gewoon mee was om haar teamgenootjes te ondersteunen vanaf de bank. Top!


In de 1e poulewedstrijd van de dag traden de 2 finalisten van vorig jaar aan; Krekkers en Rivo. En dat was een énorm hoogstaande wedstrijd, met erg mooi verzorgd spel van beide ploegen. Twee ploegen zonder échte uitblinkers, maar ook twee ploegen zonder zwakke schakels, een mooi homogeen geheel aan beide kanten van het net. En 2 teams die verdedigend erg sterk waren. Het werd met superlange rally's dan ook een slopend gevecht voor elk puntje. Uiteindelijk won Krekkers met 2-0.


De opdracht voor onze meiden was meteen helder. De op papier minste tegenstander in de 1e wedstrijd met 2-0 verslaan, dan hopen hopen hopen om een setje te sprokkelen tegen poulefavoriet Krekkers. En als dat lukt daarna tenminste 1 setje tegen Rivo zien veilig stellen. Leuk bedacht, maar hoe verloopt dan de uitvoering.

1e poulewedstrijd

In onze 1e wedstrijd troffen wij Set Up uit Meerlo. Bij het inspelen zagen we al snel; 2 lange meiden, verder weinig fysiek, maar wel balbehendige speelsters. Aanvoerster Lotte won de toss. En samen met Mariël serveerde zij onze meiden al snel naar een 6-7 punten voorsprong. Mooie klappen van Inge en Suus, prima passing onder leiding van libero Melissa, en Annemarieke en Verena die hun lengte aan het net optimaal benutten met blok en aanval. Lekker zo'n snelle geruststellende voorsprong zou je denken. Niet voor onze meiden. Er sloop al snel veel twijfel in het spel, overnames en oplossingssituaties leidden tot de nodige misverstanden.  Toch was er tot 17-10 nog niets aan de hand, maar 2 servefouten bij ons en 2 sterke serve beurten achter elkaar bij Set Up maakten vanaf 19-18 er ineens toch een echt spannende wedstrijd van. Set Up kwam als 1e op setpoint bij 23-24, maar met de hakken over de sloot haalden we met 26-24 de winst in de 1e set.


In set 2 startten Colette en Romy voor Annemarieke en Lotte. Na een slow start ging het plots steeds beter draaien. Sterk serveren leidde tot makkelijk verwerkbare ballen voor onze verdediging. En die stond steeds beter georganiseerd, waardoor we nu zelf aanvallend ook veel punten konden maken; 25-15.

2e poulewedstrijd

Meteen er achteraan speelden wij onze 2e poulewedstrijd tegen het uitgeruste, maar ook afgekoelde Krekkers.  Zij waren torenhoog favoriet na het zien van de 1e wedstrijd. Zaak voor ons om er de 1e set meteen onbevangen in te vliegen, en wellicht te kunnen profiteren van het feit dat zij weer opnieuw op gang moesten komen, en wij door konden gaan waar we gebleven waren. En dat laatste deden we. Uitstekend serveren en een beetje op weg geholpen door een héél érg warrig fluitende scheids, die de nodige opmerkelijke beslissingen nam. Krekkers liet zich volledig van de wijs brengen, speelsters, coach en publiek waren drukker met de scheids dan met volleyballen. Ondertussen liepen wij steeds verder weg. Ondanks dat Krekkers de antenne door midden mocht serveren, en toch het punt kreeg (nieuwe spelregel ?!), dikke touché ballen die niet gegeven werden, een rally nog 4-5 aanvallen doorgespeeld werd, terwijl er bij de 1e bal al een speelster door haar enkel ging etc. etc. Het zorgde voor de nodige commotie in de zaal, waar steeds meer neutralen en andere scheidsrechters zich kwamen verbazen wat er bij deze wedstrijd allemaal gebeurde. Toch bleven de meiden zich lange tijd prima focussen tot 20-11. Tot Krekkers ineens 3 aces serveerde. Vanaf daar raakten we plots de weg volledig kwijt, en stapelden misverstanden zich op. Twee time-outs hielpen er ook niet aan, en zo kwam Krekkers zelfs op setpoint. Gek genoeg zijn we dan ineens weer koelbloedig en stoïcijns en winnen we heel gelukkig toch nog de erg tumultueuze 1e set met 27-25.


In de 2e set gaat Krekkers vanaf de 1e serve door waar ze in het 2e deel van de vorige set mee begonnen waren; veel servedruk, prima verdediging en rallyspel, én slim en gevarieerd aanvallen. Zij pakken al snel een ruime voorsprong. Heel even sputteren we nog een beetje tegen met 2 goede servebeurten. Maar al snel herstelt Krekkers de orde weer in deze set; 16-25.

3e poulewedstrijd

Toch betekent de belangrijke winst in de 1e set dat we in de 3e wedstrijd tegen Rivo genoeg hebben aan één setje. Rivo móet met 2-0 van ons winnen. Gek genoeg zijn niet zij, maar wij het die veel last hebben van spanning. Vanaf het begin loopt het gewoonweg niet. We spelen moeizaam en komen al snel ruim 7-8 punten achter te staan. In het middendeel spelen we plots een paar leuke rally's die we weten te winnen. Dat geeft een boost, en we beginnen aan een sterke inhaalrace. Onze side-out loopt ineens , zij scoren niets meer op hun serve. En wij sprokkelen steeds 1-2-3 puntjes. Maar bij 23-23 komen zij op setpoint en slaan meteen toe; 23-25.


Dit betekent dat de volgende set alles of niets wordt voor beide teams. We starten goed met 3-0, Rivo vind direct aansluiting. De volgende serve beurten lopen, ondanks spannende lange rally's nagenoeg op side-out tot 9-6, waarbij wij al het betere van het spel hadden, maar geen écht verschil wisten te maken. Maar dan plots, in 2 servebeurten van Mariël en Lotte, staat het dan, ondanks time-outs van Rivo via 18-7, en wissel met Lynn en Colette, dan  ineens 22-8.  Geen moment zijn we deze beslissende set in gevaar geweest. Op het moment dat het echt moest, speelden we opnieuw overtuigend, en met 25-9 werd de kruisfinale bereikt.

Kruisfinale

Direct na de beslissende poulewedstrijd tegen Rivo , mochten we naar het naastgelegen veld verhuizen voor de beslissende kruisfinale tegen Apollo8. Qua team vergelijkbaar met Krekkers en Rivo. Een homogeen team, weinig powerhitters, wel wat meer lengte, maar de kracht lag vooral bij goed verzorgd teamspel. Servedruk en verzorgde rallypasses hadden we nodig, zodat we aanvallend het verschil zouden kunnen maken. En servedruk hadden we! Vanaf het begin vuurden we vanaf de servelijn een paar bommen waardoor wij al snel lichtjes het initiatief konden pakken. Toch bleef Apollo op karakter in de buurt. Er zaten ook een paar lange rally's vechtvolleybal tussen, waarin beide teams tot het gaatje gingen. Technisch niet altijd even mooi, maar de hartstocht en vechtlust was prachtig mooi om te zien. Voor de sterk meelevende ouders van beide teams op de tribune was het zenuwslopend. Er zijn heel wat nagels gesneuveld. Maar beide teams hadden wisselend even veel voor- of nadeel van het feit dat er technisch veel mocht. In het middendeel van de set hadden we een sterke fase, en wisten wij geleidelijk aan steeds verder weg te lopen. Degelijk speelden we de set uit; 25-16.
Nog maar één setje op weg naar de finale. Maar daar dacht Apollo duidelijk anders over.


In de 2e set namen de Bornse meiden direct overtuigend het initiatief. Meer servedruk en sterk verdedigen zorgden voor een snelle ruime voorsprong voor Apollo. Maar opnieuw toonden onze meiden veerkracht en karakter toen het bij 10 punten achter bijna uitzichtloos was. Een sterke invalbeurt van Colette en een servewissel met Narena brachten ons toch weer terug in de wedstrijd. Maar Apollo hervond zichzelf ook weer net op tijd om verdiend de 2e set te winnen;  21-25.


"Één kort setje van 15 punten; ALLES! of niets? Nog één keer met z'n allen SAMEN alles geven. Hoe maakt niet uit, desnoods met de koppen tegen elkaar, maar er valt geen bal bij ons op de grond. Voor elk puntje met z'n allen met ziel en zaligheid knokken! "  En daar gingen ze ...


Na een lange rally was het 1e punt voor ons en op serve van Mariël was er sterk blokwerk van Verena en slim aanvalswerk van Lotte 3-0. Apollo kwam terug op 3-3. Met een gelukkig gewonnen rally kwam hét servekanon Lotte aan serve. Met 2 aces en 2 sterke rally's werd het helaas slechts 7-3, want de laatste rally werd ongelukkig verloren. Apollo maakte maar 1 puntje op hun serve voor we bij 8-5 gingen wisselen van helft. Op serve kwam 2e libero Narena erin voor Verena. En dat bleek een gouden wissel!  Een moeilijke serve, goed verdedigen en een slimme tactische bal van Inge via de handjes betekende 9-5. Een ace via de netrand 10-5. Meteen nog een directe ace 11-5. Weer een serve via de netrand met een fout van Apollo 12-5. Daarna een lange rally met goed blokwerk van Annemarieke en goed verdedigen van Mariël, Lotte en Narena en uiteindelijk de score van Inge via de handjes betekende 12-5. Pas toen scoorde Apollo haar 6e punt, maar zij serveerden onder het net door; 13-6. Op serve van Suus verdedigt Inge en slaat zelf opnieuw via de handjes; 14-6. En zo was daar het 1e matchpoint. De 1e aanval van Apollo werd nog "dubbel" gegeven. De bank stond al in het veld te vieren. Maar de “2e kans” was het wel raak ; opnieuw Inge via de handjes en 15-6 !!


En dus gaan we na een zwaar toernooi met veel sterke tegenstanders toch zowaar naar de finale van het NK, met de beste 8 teams van Nederland, in Nijmegen op 16 maart. Een ontzettend knappe prestatie van de jonge meiden, die opnieuw sterk in het toernooi groeiden. Steeds beter gingen spelen, vooral verdedigend. En op de momenten dat het echt moest hun beste spel tevoorschijn toverden. En dat is een grote kwaliteit!

Finale

Toch maken we ons weinig illusies voor de 16e maart. We hebben vorige ronde namelijk al het aanvalsgeweld van Activia gezien. En we hebben gezien hoe sterk vooral Set Up '65, maar ook Tornado en Krekkers zijn. En we wisten al hoe goed Alterno en Sneek zijn. Wij zullen de 16e maart dus echt in een supervorm moeten zijn om tegen die sterke teams een kansje te maken. Maar we gaan ons uiterste best doen en SAMEN gaan we met z'n allen gewoon keihard knokken, en dan zien we wel hoeveel punten dat oplevert. Een goede ervaring en een leuke dag wordt het sowieso. En hopelijk kost het op de tribunes weer de nodige net aangegroeide nageltjes die van spanning er weer afgebeten worden. Wij gaan er graag ons uiterste best voor doen.