Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Wedstrijdverslag halve finale Open Club Meisjes B

Open Club Meisjes B reisde gisteren af naar St. Anthonis om een plek in de Open Club finale veilig te stellen. De missie is volbracht. Lees het wedstrijdverslag.


Om 8.15 uur verzamelen we met meisjes B bij het Omnisport. Iedereen is op tijd, dus we kunnen gelijk vertrekken. We rijden weg met mooi helder weer, maar als we de rivieren over zijn wordt dit dichte mist. Om 9.30 zijn we in St. Anthonis of te wel: Zeikmeikenrijk nu vandaag het carnaval gaat beginnen. In het dorp zien we de eerste carnavalsgangers al verkleed op de fiets. In de sportkantine is nog niet veel te merken van het carnaval en een echte carnavalskraker hebben we vandaag ook niet te horen gekregen.

1e wedstrijd

Om 10.30 is de eerste wedstrijd tegen de plaatselijke club die de halve finale in regio Zuid mag organiseren; Somas Activia. We starten in de basis met Romy, Irie, Ilse, Alyssia, Daphne, Lisanne en Irene als libero. Wij mogen serveren. Tot en met de 17 punten gaat het redelijk gelijk op. Bij de stand van 13-9 een time-out voor Somas Activia en als het 13-15 is een time-out voor ons. De time-out werkt want we kunnen de draad weer oppakken en lopen nu uit op de service van Irie naar 20-15 en dan maakt Somas Activia gebruik va n hun tweede time-out. Het gaat nu echter snel en Lisanne kan de set uit serveren en we winnen deze set met 25-18.

Elke wedstrijd wordt gefloten door 2 scheidsrechters en er wordt streng gekeken naar opstellingsfouten. In het begin van de eerste set worden die dan ook een paar maal gemaakt doordat we net iets te snel gaan lopen bij het serveren. Waar niet op gefloten wordt zijn de plakballen van de tegenstander.

De tweede set starten we ook weer met Romy, Irie, Ilse, Alyssia, Daphne, Lisanne en Irene. Somas Activia mag serveren, maar serveert uit en dus kunnen we het gelijk overnemen. Tot de 10 punten blijft Activia nog een beetje bij maar dan lopen we wederom op de service van Irie lekker uit tot 15-10. Bij de stand van 19-13 gaan we wisselen en komt Sandra erin voor Irie en Lauri voor Daphne. Even later serveert Ilse de wedstrijd uit met 25-15. Zo de eerste 2 punten zijn binnen en we zijn de dag goed begonnen.
Alterno zien we hetzelfde doen op het achterste veld, zij winnen ook met 2-0 van ODI.

2e wedstrijd

Wij mogen gelijk door naar onze volgende wedstrijd tegen Halley. We starten nu in de basis met Lauri, Romy, Lisanne, Ilse, Daphne, Alyssia en Irene. Halley mag serveren en ze beginnen goed, en we hebben er geen antwoord op en komen met 6-0 achter. Dan is het tijd voor een time-out. Het werkt en wij mogen gaan serveren. We komen echter niet in ons spel en blijven 6 punten achter lopen tot de 6-12. Dan mag Alyssia serveren en komen we een beetje dichterbij 9-13. Op de service van Lauri komen we nog dichterbij en bij 11-13 vraagt Halley om een time-out. Het helpt niet want we scoren nog 2 keer. Als Romy even later mag serveren komen we voor het eerst in de set voor te staan en bij 16-14 vraagt Halley zijn tweede time-out. We geven de voorsprong niet meer uit handen, dit 16e punt was een mooi blokpunt van Alyssia. We gaan gelijk ook wisselen; Irie komt erin voor Daphne en Sandra voor Lauri. Twee service beurten verder is deze zware eerste set dan toch gewonnen door ons met 25-21.

De tweede set starten we met dezelfde mensen als in de eerste set. Nu mogen wij beginnen met serveren, maar we kunnen hier nog niet gelijk druk mee zetten en tot de 7 punten gaat het geheel gelijk op. Ons 7e punt was een mooi blok van Ilse. Daarna kunnen we iets uit gaan lopen en bij 11-8 vraagt Halley om een time-out. Alyssia serveert ons naar 15-10 en bij 16-11 vraagt Halley om een time-out en gaan ze wisselen om onze goede service te ontregelen. Het lukt ze niet en na de service van Lisanne is het 22-14 en gaan wij wisselen; Irie voor Daphne en Sandra voor Lauri. Even later serveert Ilse de wedstrijd uit 25-15. Ook onze tweede wedstrijd gewonnen, 4 punten. We hebben nu een uurtje pauze voor we om 13.30 uur tegen VC Unitas moeten spelen.

3e wedstrijd

In de wedstrijd tegen VC Unitas starten we met Irie, Alyssia, Marloes, Romy, Lisanne, Sandra en Irene in de basis. Unitas mag serveren en wij maken toch nog weer een opstellingsfout. We komen nog niet zo goed in ons spel en we lopen toch iets achter. Na 1 service ronde is de stand 8-10 voor Unitas en serveert Alyssia onder het net, dus dat is een appeltaart. Als het 10-14 is vragen we een time-out aan. Na de time-out komen we langzaam maar zeker, puntje voor puntje dichterbij. Ons 16e punt is een mooie vangbal van Fred, deze bal was niet te halen voor de spelers van Unitas. Bij 17-15 een time-out voor onze tegenstander. Ze komen nog weer iets terug maar 19-19 is een mooi blok van Alyssia. Op de service van Marloes wordt het 23-20 en dan komt Lauri erin voor Alyssia. Lauri serveert de set uit 25-20.

De tweede set starten we met dezelfde mensen als in de eerste set. Wij mogen nu beginnen met serveren. Lisanne maakt een mooie serie en zorgt dat het 10-3 wordt. Unitas heeft nog wel geprobeerd te ontregelen door te wisselen maar dat lukte niet. Als het 11-4 is gaan we wisselen. Daphne komt erin voor Lauri en Selena komt erin voor Sandra. We geven onze voorsprong niet meer uit handen en blijven goed spelen. Bij 18-12 vraagt Unitas nog een time-out. Deze 6 punten voorsprong hebben we ook nog op het eind, dus de eindstand is 25-19, onze derde wedstrijd gewonnen en we staan op 6 punten. We zijn goed op weg om eerste in de poule te worden en dat zou fijn zijn want dan komen we zeer waarschijnlijk Alterno niet tegen in de kruisfinale, want zij winnen tot nu toe ook al hun wedstrijden. We hebben weer een uurtje pauze voor we aan onze laatste poulewedstrijd moeten beginnen.

4e wedstrijd

Deze wedstrijd is tegen VC Sarto. We starten met Irie, Romy, Lisanne, Daphne, Ilse, Alyssia en Irene. Sarto mag serveren, maar we kunnen gelijk overnemen. Tot de 4 gaat het gelijk, dan komt Lisanne aan service, zij maakt een mooie serie van 9 punten. Sarto probeert de serie te onderbreken met een time-out bij 10-4 maar het helpt ze niet, het wordt 13-5. We kunnen de service gelijk terugpakken en nu maakt Daphne een mooie serie van 7 punten, ook deze proberen ze te ontregelen door een time-out bij 17-5 en een wissel 18-5 maar het wordt gewoon 20-6 voor de service overgaat naar Sarto. De zusjes zorgen zo voor 16 punten. Dan wisselen wij ook en komt Lauri erin voor Daphne en Sandra voor Irie. Ilse en Alyssia gaan nog serveren in deze eerste serviceronde en dan is de set ook al afgelopen, we winnen met 25-7.

De tweede set starten weer met dezelfde mensen. Wij mogen serveren, we pakken onze puntjes maar nu krijgen we iets meer tegenspel en gaat het meer gelijk op tot de 15 punten. Ook in deze wedstrijd maken we toch nog weer een opstellingsfout. Dit heeft ons toch meerdere punten gekost vandaag. Vanaf de 15 punten breiden we onze voorsprong langzaamaan weer uit. Bij 16-13 en 19-16 vraagt Sarto een time-out aan. En bij 22-16 gaan wij wisselen; Lauri komt erin voor Daphne en Sandra komt erin voor Irie. Ilse kan de wedstrijd weer uitserveren en de eindstand is 25-18. Onze vierde poulewedstrijd ook gewonnen en we hebben de maximale 8 punten behaald. We gaan als de nummer 1 kruisen tegen de nummer 2 uit de andere poule: Havoc-Haps. Zij komen hier ook uit de buurt.

De kruisfinale

We starten met Irie, Alyssia, Ilse, Romy, Lisanne, Daphne en Irene. Wij mogen serveren. Irie scoort gelijk 3 punten, maar dat doet Havoc daarna ook. Lisanne maakt een mooi blok voor ons vierde punt en het blijft gelijk opgaan tot de 10, dan nemen we een kleine voorsprong en bij 17-13 een time-out voor Havoc. Bij 18-14 gaan wij wisselen. Sandra voor Irie en Lauri voor Daphne. Bij de stand van 20-15 een nieuwe time-out voor Havoc. Bij 22-17 doen wij de terugwissel en dan laten we Havoc weer heel dichtbij komen, het wordt heel spannend en bij 22-21 vragen wij een time-out aan. Het helpt, we herpakken ons en Romy kan de set uitserveren, 25-22.


De tweede set. Havoc serveert en ze maken gelijk 4 punten. Irie aan serve en we kunnen nog niet op gelijke hoogte komen. Op de service daarna van Romy lukt dit wel en we lopen uit. Bij 8-5 een time-out voor Havoc. Romy maakt er uiteindelijk 11-6 van. Op de service van Lisanne lopen we nog weer eens 5 punten uit en er staan allemaal lachende gezichten in het veld. Bij 17-7 gaan wij wisselen; Sandra voor Irie en Lauri voor Daphne. Ilse serveert ons naar de 21-10, maar dan lukt het ineens niet meer bij ons. Havoc komt terug tot 21-16 en dan vragen wij een time-out. Het helpt ons niet. Alterno komt ons ook aanmoedigen (zij zijn al klaar met hun kruisfinale tegen Halley) het helpt niet. Bij 21-18 maken we nog weer een opstellingsfout 21-19. Dan mag Alyssia gaan serveren, ze houdt het hoofd koel en scoort 3 punten 24-20 is het nu. Havoc serveert, maar we kunnen de bal goed passen, Lauri geeft een goede set-up en Ilse ramt de bal erin. 25-21. Het was lastig maar we hebben de kruisfinale gewonnen en zitten bij de beste 8 van Nederland.


Einde van een dag met veel mooi volleybal. De ouders hebben leuke wedstrijden gezien met geregeld lachende gezichten in het veld omdat het goed ging. Rebecca bedankt voor het tellen van de wedstrijden tegen Activia, Unitas, Sarto en Havoc. Ouders bedankt voor de support. Op naar Apeldoorn waar we in het clubhuis gezamenlijk patat gaan eten.