Meisjes Openclub C 2de van Nederland

MC

Openclub dag Meisjes C

8:00 uur vertrek richting Lichtenvoorde waar we na een uurtje reizen aankwamen . De organisatie had de wedstrijden slim ingedeeld .De poule was strikt gescheiden Als wij in Hal A speelden dan speelden de anderen uit de poule in Hal B.

9:45 uur tegen Sliedrechtsport

Eerste wedstrijd was tegen Sliedrecht Sport uit Dordrecht. Na het inspelen zagen we hier eigenlijk al dat er hier niet al te moeilijk zouden hebben.    Start van de wedstrijd ,er werd door Dynamo verzorgd gespeeld om lekker in de wedstrijd te komen. Sliedrecht had in het begin verdedigend veel maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het minder.De coaches gaven aan om cross te gaan  slaan of op positie 4/5 want daar lag veel ruimte.Dit werd goed opgevolgt en we maakten hierdoor veel punten. Maar ook door de giga service druk was er geen probleem voor dynamo zowel de eerste als de 2de set werden ruim gewonnen. 25-16 en 25 – 15

12:00 uur Longa

De 2de wedstrijd was tegen Longa uit Lichtenvoorde  deze waren na verluid  door diskwalificatie van een andere team door gelaten in het hoofd toernooi. Maar ook hier moet je van winnen. Ook in deze wedstrijd konden we weer als een goede warming up naar sudosa desto  gebruiken. Ook hier was onze serves weer van hoge kwaliteit. Veel aces en goed geplaatst  ballen kon onze spelverdeler naar harte lust variëren . Ook hebben we in deze set wat wissel spelers kunnen inzetten. Dynamo had echt geen kind aan Longa en dat was terug te zien in de set standen25-13- en 25 10. Het lijkt er op een mooie dag te worden  voor dynamo want via de live standen bleek ook dat meisjes MD goed bezig waren.

14:00 uur

De 3de wedstrijd was tegen Sudosa Desto en blijkt dan om plaats 1 of 2 te gaan. Hier werd na uitgekeken want nu moet er echt gevolleybald worden en wat was het mooi Dynamo voor soor een serie opslagen van Marit en Jeline  gelijk een voorsprong  voor dynamo maar daarna kwam sudosa weer aan serv, en de stand was weer gelijk. Er werd gespeeld op de scherpst van de snede wat prachtig volleybal werd er door de meiden op de vloer gezet en door de enthousiasme van de wissel speler werd dit ook allemaal door het publiek over genomen wat een sfeer. Het bleef spannend 21-18 achter Time out voor Dynamo Marit gaf aan  dat er wat agressiever aan vallen moest worden en dat 1 en 4/5 open lagen . terug in het veld werd die opdracht gelijk uitgevoerd een prima pass mooie set up en een knal op de recht door Bam 21-19 de meiden kwamen terug tot 22-21. Maar toen de spanning serv in het net. Sudosa serv in het net op de stand van 24 -24  werd er een ace geserveerd  en werd een prachtige aanval  afgeblokt wat de eindstand op 26-24 in het voordeel van Sudosa werd gewonnen. Een set met volleybal zoals volleybal moet zijn prachtig. Maar de 2de set hier begon dynamo maar ook sudosa slordig serv fouten en ballen die werden uit geslagen  maar in het 2de rondje kwam dynamo weer op stoom de pass werd goed gebracht waardoor dan ook de aanvallers weer goed konden aanvallen. alles werd verdedigd maar dan ook alles Sudosa had eigen geen antwoord meer op Dynamo en door weer een goeie serv serie liepen we uit Sudosa was geknakt en dynamo won de set met 25-17.

Ja toen was het ruim 2 uur wachten op de volgende wedstrijd en deze moest gespeeld worden tegen set up 65. Een ploeg waar we vorig jaar verloren in de halve finale ronde. Dus Focus. We begonnen weer met onze service druk een 8-2 voorsprong voor dynamo ja en dan ga je denken makkie toch. Maar niets is wat het lijkt. Set up kwam met de zelfde serves druk terug. Dynamo had geen antwoord hier op en we kwamen er ook niet uit wat we ook probeerden inschuiven uit de pass in de pass het maakte niet uit compleet overdonderd door set up en om maar snel aan te geven de set verloren we met 25-11 Dynamo .De 2de set gingen we gelijk op maar ook hier op een gegeven moment  weer de passing. Het leek er op dat we de bal  niet meer het durfden op te eisen. waardoor de bal tussen 2 spelers in viel. Hopen dat ik niet hoef te passen. Dus time out. Weer proberen de ontspanning er in te krijgen. Beetje bij beetje kwamen we terug  na een achterstand van 5 punten te hebben ingehaald was het 23-23. Weer een serv van dynamo die set up niet verwerkt kreeg en daarna een ace was het 25-23 voor Dynamo Yes we leven nog!! Wat een spanning. Beide teams begonnen nerveus aan de 3de en beslissende set. Het ging gelijk op  waar op 8-7 gewisseld moest worden van helft. Set up liep nog iets uit naar 11-8 en weer moest Dynamo een achterstand verwerken. Time out Meiden zonet ook van een  achterstand terug gekomen het zit er in,  ontspannen pass en BAM. Dynamo vocht zich terug en  maakte  set up de fouten. Foute serv, ballen in net, en uit geslagen waar wij dan net wel de ballen pakten. 14 -13  voor Dynamo en  Set up was aan serv . Verschrikkelijk voor de speelster van van set up maar de serv kwam in het net .Dynamo Meisjes C door naar de finale wie had dat gedacht in januari!

18:30 Finale Sudosa Desto –SVDynamo

De wedstrijd werd wat later daar de kruisfinales wat uit liepen. Meiden proberen op te peppen  en aangeven geniet van het moment vrij uit spelen. Maar de koppies waren gespannen. En dat bleek ook wel uit te komen Dynamo haalde niet meer het niveau van de vorige wedstrijd tegen sudosa ook hier werden we zwaar onder druk gezet in de serv in de eerste set kwamen we er niet meer uit de fouten last was te hoog om nog wat terug te kunnen doen snel set verlies van 25 tegen 12.

2de set meiden   net als tegen set up kunnen we het nog steeds halen. Maar halverwege de 2de set zag je het al gebeuren koppies gingen hangen en de teleurstelling was op de gezichten af te lezen. Dynamo kon het niet meer opbrengen Sudosa was in de finale beter dan SV Dynamo dus een terechte winnaar Sudosa won de 2de set met 25-18 een stunt in de 2de set zat er niet meer in het was op .De meiden hebben alles gegeven  maar wat een prestatie hebben jullie geleverd met zijn allen helaas heeft niet iedereen kunnen spelen  maar jullie waren net zo belangrijk  aan de kant als de meiden in het veld. Een ieder heeft zijn bijdrage aan deze dag geleverd .Marit en ik zijn super trots dat jullie zover zijn gekomen dit moet je meenemen in je verdere volleybal carrière  want dit pakken ze niet meer van je af. Top gedaan Meiden!!!