Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

Heren 2 wint eenvoudig van Sovoco: 4-0

Heren 2 wint thuis vrij eenvoudig van Axell Claims/Sovoco: 4-0. Lees het wedstrijdverslag van trainer/coach Jorg Radstake.

Nepnieuws: PIM versterkt SV Dynamo H2

Op de allerlaatste speeldag van 2016 -en tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft- troffen we in onze eigen thuishal Axell Claims/Sovoco. Zonder dat we ons versterkt hebben met PIM werd het een overtuigende 4-0 overwinning met de setstanden 25-14, 25-20, 25-12 en 25-20, waarbij iedereen zijn bijdrage aan de teamprestatie geleverd heeft. Tijd om de balans op te maken: we staan nog steeds op de tweede plaats, maar zijn weer iets ingelopen op de gedoodverfde kampioen van de eerste divisie B.


Van andere sporten kunnen we veel leren 
De sportbonden staan samen voor een transitie in de sport. Samenwerken is noodzakelijk om de sporter te bereiken, maar sporten kunnen ook veel van elkaar leren. Zo kunnen wij veel leren van het positiespel in de voetbalsport, waar uiteindelijk niet het balbezit maar de effectiviteit beloond wordt. Korfbal leert ons dat je gericht moet zijn op jouw (directe) tegenstander. De handbaldames laten ons zien dat gedrevenheid en tempo -naast schoonheid- het verschil maakt tussen voldoende en super goed, maar ook aantrekkelijk spel oplevert. Zelfs van dammen -met de WK-battle tussen twee jonkies- leert ons dat we om en om aan zet zijn en (korte) bedenktijd hebben om steeds een plannetje te smeden om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.


Met een eenvoudig plan, maar met een geweldige uitvoering bleken we in alle sets in staat om de tegenstander onder (service)druk te zetten. Alleen in de eerste set wilden we teveel directe punten met de service (aces) maken, zonder te vertrouwen op de kracht in onze blokkering en verdediging. Toen we daar eenmaal van doordrongen waren -en dus mét een aanvals- en verdedigingsplan speelden- brachten we totaalvolleybal op de speelmat en werd het een (h)eerlijk en (z)waar schouwspel. We waren voortdurend aan de bal, maar bleken ook effectief in de afronding. Zonder onze directe tegenstander te laten lopen, lieten we zien dat we geen genade kenden. Van temporisering was sprake met het opvoeren ervan in een goede fase en de tijd nemen om oplossingen te bedenken in de spaarzame momenten dat we niet direct scoorden en een serietje tegen kregen. Kortom we hebben, in deze wedstrijd(voorbereiding), het beste uit iedere sport meegenomen!


Onderzoek helpt ons in de professionaliseringslag
Spelers werken in de praktijk aan hun ontwikkeling. Streven naar perfectie en optimaliseren van de afstemming en onderlinge communicatie (waaronder ook de strategie valt) vraagt voortdurend om bewust te trainen. Ook de trainer moet zich laten voeden door de bijdrage die onderzoekers kunnen leveren.  Zo blijkt vaak dat de prognose achteraf vaak niet uitkomt en de underdog boven zichzelf uitstijgt. ‘Als het er echt op aankomt’ (in de finales van iedere set) vraagt zowel om ervaring, maar ook de mentale vaardigheid om ‘gewoon’ hetzelfde te doen als in het begin van de wedstrijd en op de trainingen. Ook komt uit onderzoek naar voren dat positief coachen een groter effect heeft op de prestatie dan elkaar met schelden en met negatieve opmerkingen duidelijk te maken wat wél de bedoeling was. De kunst is echter dit niet alleen te weten en af te spreken, maar elkaar er ook aan te houden.


Eerder zijn we ons ook bewust van het feit dat wij vaak hoger geplaatst zijn dan onze concurrenten en laten we het toch gebeuren dat de tegenstander boven zichzelf uit kan stijgen. Sovoco had alleen in deze wedstrijd gewoonweg geen schijn van kans. Het ‘gevoel van macht’ gaf ons de gelegenheid om frank en vrij te (blijven) spelen. Ook op de spaarzame momenten dat het een beetje spannend werd. Natuurlijk is het -wanneer je in de ‘flow’ zit- eenvoudig om positief te blijven. Toch hebben ook de niet-startende spelers laten zien klaar te zijn op die momenten dat ze een kans kregen. Dat is pas echt positief voor de coach en medespelers!


PIM en nepnieuws
Een korte evaluatie doet ons concluderen dat we geen PIM (Prestatie- en Innovatie Manager) nodig hebben. Wij hebben namelijk Lars, Ruben, Rik, Jeroen en Gerrit, Jeff, Johan en Peter maar ook Jelle -en vaak ook nog de jonge talenten Brayan van den Berg, Mike van Cooten en Robin Bussink die sowieso op de trainingen meedoen, maar ook regelmatig bij de wedstrijden aanwezig zijn- en wij beschikken dus over ruim voldoende kwaliteiten. Met deze laatste overwinning van het jaar 2016 hebben we ervoor gezorgd dat "Dynamo is spoor nu echt helemaal bijster in laatste wedstrijd voor Kerst" nepnieuws is. Het échte nieuws is namelijk dat we het jaar mooi hebben afgesloten.


Nevobo krijgt de gele kaart voor tijdrekken
De eerste seizoenshelft zit erop. Een beknopte evaluatie laat zien dat we (nog steeds) op plek 2 -na VCV- staan. Ook kunnen we zeggen dat we nog niet altijd even constant gespeeld hebben en door eigen spel (of juist het ontbreken ervan) relatief veel punten hebben laten liggen. We zijn de eerste helft geëindigd, net zoals we die begonnen zijn: met (volleybal)intelligentie en een hoge dosis bezieling. Meer tijd hebben we niet nodig om terug te blikken.


Helaas heeft niet alleen een evaluatie van de nieuwe spelregels lang(er) op zich laten wachten (lees: na de eerste speelronde was er al forse en onder spelers, coaches, scheidsrechter en beoordelaars breed gedragen kritiek), maar wordt er voor deze  evaluatie door de Nevobo ook nog eens veel tijd (lees: de hele maand januari) uitgetrokken om hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie te komen dat de voetfoutregel (de regels met de hoogste prioriteit) herzien wordt. Voor “tijd rekken” krijgt de Nevobo van ons dan ook de gele kaart!


Kerstvakantie is verdiend
De komende weken zult u niets van ons horen. Ook wij zullen namelijk de tijd nemen om de Kerstdagen met onze naasten door te brengen om (en dat geldt voor enkelen) vervolgens op weg naar Oud en Nieuw een bijdrage te leveren aan het 24e ENGIE Internationaal Jeugdtoernooi van 27 t/m 29 december in Apeldoorn te leveren. Na de jaarwisseling ligt de focus eerst op de voorrondes voor de NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) en pas op zaterdag 14 januari zijn de spotlights weer op ons gericht in de uitwedstrijd tegen City Lens Krimpen. Voor nu wensen wij iedereen heerlijke Feestdagen en een gezond 2017 toe!