Heren 12 toont karakter tegen Klarenbeek 1

H12

Heren 12 stuurt Klarenbeek 1 gedesillusioneerd naar huis.

De mannen van heren 12 beginnen anderhalf jaar na hun oprichting het ritme te vinden. Het niveau dat we dachten en hoopten te kunnen halen, komt steeds dichterbij. Zijn de huidige prestaties slechts een opleving of zijn we werkelijk een waardig tegenstander aan het worden? Op Vrijdagavond 6 februari staat de nummer twee in de poule, de heren van Klarenbeek 1, op ons menu. Een stug team dat al zo’n ‘honderd jaar’ met elkaar samenspeelt. Tot vandaag uitsluitend kansloze nederlagen geleden tegen deze veteranen...

Hongerig starten we aan de wedstrijd, onze hoestende en proestende spelverdeler giert op karakter over het veld. Met een sterke service zetten we de tegenstander direct onder druk. Verdedigend staat het goed, waardoor we aanvallend kansen creëren en vaak goed doorkomen. Het initiatief ligt bij ons, de mannen van Klarenbeek weten niet wat hen overkomt. Een snelle 4-0 in Apeldoorn gaat het niet worden vandaag.

Met een portie gezonde werklust bouwen we een voorsprong op. Het sterke spel en de 100% inzet worden beloond met een dik verdiende 25-19 winst in de eerste set.

De 2e set beginnen we echter zwak en kijken al vlot tegen een achterstand aan. Het mooie en goed verzorgde spel van de eerste set lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. We proberen de knop om te draaien en vechten ons terug in de wedstrijd. Jammerlijk dat we na de eerste dip direct in dip twee terecht komen en eenzelfde achterstand nog een keer goed moeten maken. Op karakter lukt dat nogmaals maar dip nummer drie komen we niet meer te boven. Zonder dat Klarenbeek er veel voor hoeft te doen krijgen ze deze set met 25-16 cadeau…

Set 3 begint hoe we eindigden in set 2; zwak. We maken te veel fouten en vechten meer tegen onszelf dan tegen Klarenbeek. Voor we er erg in hebben staan we op een 5-0 achterstand. We modderen nog wat aan en verliezen de set met 25-14. Toch niet goed genoeg voor Klarenbeek 1…?

We peppen elkaar op voor set 4 en starten sterk, back in business! H12 doet het op alle fronten goed, geconcentreerd worden de veteranen bij de kladden gegrepen en niet meer losgelaten. Bij vlagen wordt Klarenbeek aan flarden gespeeld, beide partijen strijden hard voor elk punt. We nemen het initiatief en houden het hoofd koel, het tweede setpoint wordt verzilverd; 26-24.

Set nummer 5 belooft een heerlijk toetje te worden, de psychologisch uitgedeelde klap moeten we kunnen uitbuiten.

We vliegen er gelijk vol op, Klarenbeek is duidelijk onder de indruk en is door ons goede en agressieve spel de weg helemaal kwijt. Het actieve wisselbeleid in deze set doet ook haar werk, we denderen over Klarenbeek heen en pakken de set overtuigend met 15-6.

Na afloop van de wedstrijd werden onze trouwe tellers extra in het zonnetje gezet. Wolter kreeg het certificaat ‘Zeer waardevolle teller’ uitgereikt, Renate kreeg zelfs het bijzonder prestigieuze certificaat ‘Meest waardevolle teller’ uitgereikt. Deze blijk van waardering voor de vele uren bordjes draaien en digi-tellen werden met de nodige sentimenten in ontvangst genomen.

Dynamo heeft vanavond goede zaken gedaan; H12 als ‘runner-up’ en H11 een handje geholpen om de koppositie te verstevigen! Het kampioenschap hebben we eerder dit seizoen al verspeeld, desondanks was het voor H12 een heerlijk en gedenkwaardig avondje volleybal.