Volleyballen iets voor jou? 
Geef je op voor 3 x gratis trainen, Info over lidmaatschapLid worden

Geef je op voor Court crew H1/D1

 

 

 

 

 

 

 

Bestel je pizza voor Super Saturday! 

 

 

 

Volleyballen iets voor jou? 
Flyer (2 t/m 18 jaar)

 

 

 

 

 

 

Ja, ik kom ook naar het wereldcafé ledenraadpleging op woensdag 31 oktober 


 

 

Kom naar het eindfeest op zaterdag 21 april! 

 

 

 

 

 

Laatste Super Saturday op 7 april, bestel een Domino's pizza

 

 

 

 

Nieuw voor peuters en kleuters:
nijntje Beweegdiploma en Sportspeeltuin

 

 

De ambities van Heren 2

Na een jaar waarin het tweede herenteam van de vereniging voor het eerst uit kwam in de topdivisie -en zich (met name in de eerste competitiehelft) goed staande wist te houden- is het team klaar voor het nieuwe seizoen. Onder 'lees het hele bericht' kun je meer lezen over de trainerswissel, het afscheid van een aantal 'zwaargewichten', de doelstelling, nieuwe talenten, familiebanden en de ambities voor het tweede jaar in de topdivisie. Foto: Imre Csány van Studio Csány

Trainerswissel, met behoud van assistent

Zo werd vlak voor de zomervakantie -na de aanstelling van Justin Sombroek als assistent bij de hoofdmacht- bekend dat er een nieuwe trainer moest komen: Jorg Radstake. Een bekende binnen de eigen vereniging, die na anderhalf jaar als hoofdtrainer van het eredivisieteam afscheid genomen heeft en daarvoor ook nog het derde herenteam (uitkomend in de tweede divisie) getraind en gecoacht te hebben, nu de reserves van SV Dynamo onder zijn hoede neemt. Samen met de onvermoeibare en altijd enthousiaste Peter van Gent staat het trainersduo voor de groep tijdens de twee trainingen en aan de zijlijn tijdens de (competitie)wedstrijden.

Onvoorzien afscheid van vier ‘zwaargewichten’

Daarnaast hebben vier ‘zwaargewichten’ besloten voor een nieuwe uitdaging te gaan: dichtbij (en lager) spelen voor een betere combinatie met het werk of de overstap maken naar een eredivisieteam (Draisma Dynamo en de concurrerende vereniging binnen Apeldoorn, Alterno). Dit onvoorziene afscheid betekent direct iets voor de doelstelling en de doorstroming binnen de vereniging, passend bij de opleidingsvisie van de trainer.

Doelstelling

Geheimzinnig hoeven we niet te doen. Het (ver)late vertrek van spelers en trainer heeft de zoektocht naar ervaren en dragende spelers bemoeilijkt en op dit vlak valt dan (helaas) ook niets positiefs te melden. Handhaving in de topdivisie zal het resultaat moeten zijn van de ontwikkeling die de individuele spelers en het team samen door moeten maken.

Nieuwe, grote talenten zijn toegevoegd aan de selectie

Om dat te bereiken is de selectie aangevuld met enkele grote talenten: Bennie Tuinstra (14 jaar), passer/loper van VC Sneek die onderdeel uitmaakt van het Papendal-programma en zodoende een kwalitatief hoogstaand trainings- en scholingsprogramma aangeboden krijgt, Rik Wagendorp (pas een week 19 jaar), middenman van ons derde herenteam en tevens een jongen uit eigen kweek en Sander den Hollander (20 jaar), passer/loper van ons derde herenteam en -ondanks zijn jeugdige leeftijd- al ruim drie jaar ervaring in de tweede divisie (en daar ook nog veel speelminuten zal maken). Aangevuld met de ‘harde kern’ van de vereniging (uniek omdat daar ook nog drie broers -familie Aalders- deel van uitmaken) vormt dit een goede mix tussen (heel) jong en eind twintigers/begin dertigers, met veel divisie-ervaring. Daarnaast bieden we structureel een zestal aanstormende talenten wekelijks de kans om mee te trainen. Zo kunnen we voortdurend met een meer dan volledige selectie trainen en hopen we onze eigen aanwas voor de komende seizoenen te kunnen garanderen. Kortom het is meer dan een win-win situatie.

Oude bekenden zijn ook nu weer te bewonderen

Het werven van nieuwe spelers is lastig, maar gelukkig is het ons wederom gelukt om veel spelers te behouden voor het tweede team en de vereniging. Zo zijn een groot aantal ‘oude’ bekenden ook komend seizoen actief in de topdivisie. Voor de libero-positie zullen Jeroen Otten en Jelle Overvelde strijden, terwijl Ruben de Vries de enige spelverdeler is door het vertrek van zijn naaste concurrent en het daardoor veel gemakkelijker heeft. In de passing staan de gebroeders Sjoerd en Rik Aalders, terwijl op de diagonaal zijn tweelingbroer Lars staat. In het midden is alleen Jeffrey van Apeldoorn gebleven, die nu moet laten zien dat hij er helemaal klaar voor is. Kortom gelukkig zijn de échte clubmensen gebleven en zijn ze voor de jeugdleden wederom in het Omnisport (dit maal op een half centre court) te bewonderen.

Eigen team- en courtmanager

Het spelen van topdivisie betekent ook een professionalisering van de complete staf. Voordat de wedstrijden gespeeld kunnen worden, moet er veel geregeld worden. Op de achtergrond zijn -naast de vaste tellers/telsters, de (nieuwe) ballenkinderen onder aansturing van Anneke en Ilke Klomp- Ferdinand de Vries (teammanager) en Peter de Vries (courtmanager) ook dit seizoen actief bij het tweede herenteam. Hieruit blijkt dat de familiebanden binnen dit team ongelooflijk hecht zijn.

De klassering

De spoeling van heren, die in de top- en eredivisie kunnen en (zelfs) willen spelen, is nogal dun. Die spelers, met voldoende kwaliteiten, talent en doorzettingsvermogen (de wil om de top te bereiken) hebben dan ook volop keuze voor een vereniging, zonder dat daar veel financiële middelen (zoals bij een voetbal hoofdklasser) tegenover staat. Deze krapte op de volleybal’markt’ zorgt ervoor dat onze eigen talentvolle spelers -misschien nog iets te vroeg dan wenselijk is- doorgeschoven zijn. Dat zal toch bij onze concurrenten niet anders zijn? Het levert in ieder geval wel een boeiende strijd op tussen de 12 teams die allemaal op één of meerdere plekken mutaties hebben. Zelfs aan een voorzichtige voorspelling wagen wij ons niet. We kunnen alleen maar iets zeggen over ons zelf en dan ook nog alleen maar over het gedrag dat wij moeten laten zien om op iedere training en bij elke wedstrijd beter willen worden. Het resultaat zal dan wel volgen.

Onze ambities

Als team hebben wij onze eigen ambities, passend bij het beleid van onze vereniging SV Dynamo: jonge talenten uit de eigen jeugd én de regio de kans geven zichzelf (met en door ons) te ontwikkelen. Hiermee geven we niet alleen onze eigen jeugd perspectief, maar dragen we ook bij aan de ontwikkeling van het herenvolleybal in Nederland en misschien breekt dan ook nog eens een keertje een speler uit eigen kweek in ons eerste herenteam, uitkomend in de eredivisie, door. Een bijkomend effect, maar zeker (nog) niet ons bovenliggende doel.